Information om beräknat livsmedel


Kalv kött kokt m. salt

Vetenskapligt namn:
Bos taurus
Livsmedelsnummer:
1034

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Rött kött (A0794)
B Artklassificering Kalv (B1349)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Delad i bitar (E0152)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Kalv bringa rå 278
Kalv bog rå 269
Salt m. jod 2

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Kalv bringa rå
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,50
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,60
Kalv bog rå
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,50
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,60
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Kalv bringa rå Kalv bog rå Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Kött Kött Bröd o spannmål
Mängd (g) 278 269 2
Faktor för viktförändring vatten 0,70 0,70 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,50 0,50 0,65
Riboflavin 0,70 0,70 0,65
Vitamin B6 0,55 0,55 0,60
Folat, totalt 0,65 0,65 0,60
Vitamin B12 0,50 0,50 0,90
Vitamin C 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,60 0,60 0,65