Information om beräknat livsmedel


Renskav brynt m. matfett salt

Livsmedelsnummer:
1080

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Rött kött (A0794)
B Artklassificering Ren (B1509)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Skivad (E0137)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Ren skav rå frysvara 240
Matfett hårt el. flytande ospec. 21
Salt m. jod 2

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Ren skav rå frysvara
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,75
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,70
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,50
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,75
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,70
Matfett hårt el. flytande ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Ren skav rå frysvara Matfett hårt el. flytande ospec. Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Kött Fett o olja Övrigt
Mängd (g) 195 21 2
Faktor för viktförändring vatten 0,75 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,70 1,00 1,00
Riboflavin 0,80 1,00 1,00
Vitamin B6 0,50 1,00 1,00
Folat, totalt 0,85 1,00 1,00
Vitamin B12 0,75 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,70 1,00 1,00