Information om beräknat livsmedel


Fasan stekt m. skinn

Vetenskapligt namn:
Phasianus colchius
Livsmedelsnummer:
1183

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Fågel (A0795)
B Artklassificering Fasan (B1460)
C Del av växt/djur Skelett kött del (C0175)
E Fysisk form Hel och i delar (E0104)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Färg på fågelkött (Z0006); Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Fasan rå m. skinn 239
Fasan rå 235
Salt m. jod 2

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Fasan rå m. skinn
Livsmedelsgrupp Fågel
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,35
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,70
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,95
Fasan rå
Livsmedelsgrupp Fågel
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,35
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,70
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,95
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Fasan rå m. skinn Fasan rå Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Fågel Fågel Bröd o spannmål
Mängd (g) 239 235 2
Faktor för viktförändring vatten 0,70 0,70 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,35 0,35 0,80
Riboflavin 0,65 0,65 0,75
Vitamin B6 0,70 0,70 0,80
Folat, totalt 0,60 0,60 0,90
Vitamin B12 0,70 0,70 0,95
Vitamin C 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,95 0,95 1,00