Information om beräknat livsmedel


Gås stekt m. skinn

Vetenskapligt namn:
Anserini spp.
Livsmedelsnummer:
1184

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Fågel (A0795)
B Artklassificering Gås (B1253)
C Del av växt/djur Skelett kött del (C0175)
E Fysisk form Delad i trekantiga bitar (ost eller kaka) (E0107)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Färg på fågelkött (Z0006); Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Gås rå m. skinn 1651
Salt m. jod 2

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Gås rå m. skinn
Livsmedelsgrupp Fågel
Faktor för viktförändring vatten 0,59
Faktor för viktförändring fett 0,45
Tiamin 0,30
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,75
Vitamin B12 0,70
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,80
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Gås rå m. skinn Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Fågel Bröd o spannmål
Mängd (g) 1651 2
Faktor för viktförändring vatten 0,59 1,00
Faktor för viktförändring fett 0,45 1,00
Tiamin 0,30 0,60
Riboflavin 0,65 0,95
Vitamin B6 0,70 0,55
Folat, totalt 0,75 0,60
Vitamin B12 0,70 1,00
Vitamin C 1,00 1,00
Kalium, K 0,80 1,00