Information om beräknat livsmedel


Fisk varmrökt

Livsmedelsnummer:
1340

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Fisk- och skaldjursrätt (A0804)
B Artklassificering Fisk, benig (B1365)
C Del av växt/djur Skelett kött del (C0175)
E Fysisk form Fast (E0151)
F Värmebehandling Värmebehandlad (F0022)
G Tillagningsmetod Aggregat
H Industriell process Rökt eller rök smaksatt (H0172)
J Konserveringsmetod Varmrökt (J0106)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Livsmedelsindustri tillverkat (Z0112)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Lax varmrökt urtagen 90
Makrill urtagen varmrökt 8
Böckling varmrökt 2

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Lax varmrökt urtagen
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Makrill urtagen varmrökt
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Böckling varmrökt
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Lax varmrökt urtagen Makrill urtagen varmrökt Böckling varmrökt
Livsmedelsgrupp Övrigt Övrigt Övrigt
Mängd (g) 90 8 2
Faktor för viktförändring vatten 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00
Tiamin 1,00 1,00 1,00
Riboflavin 1,00 1,00 1,00
Vitamin B6 1,00 1,00 1,00
Folat, totalt 1,00 1,00 1,00
Vitamin B12 1,00 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00