Information om beräknat livsmedel


Paté älgfärs kycklinglever

Livsmedelsnummer:
1480

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Kötträtt (A0799)
B Artklassificering Älg (B1257)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Hel, formad, tjocklek 1,5-7 cm (E0105)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Livsmedelsindustri tillverkat (Z0112)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Älg färs rå
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,85
Faktor för viktförändring fett 0,98
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,95
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,80
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Crème fraiche fett 34%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,95
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Kyckling lever rå
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,69
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,95
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,80
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Ägg rått
Livsmedelsgrupp Ägg
Faktor för viktförändring vatten 0,83
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,85
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Champinjon
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,75
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Vetemjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Köttbuljong pasta el. pulver storhushåll
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Älg färs rå Crème fraiche fett 34% Kyckling lever rå Ägg rått Champinjon Lök gul Vetemjöl Köttbuljong pasta el. pulver storhushåll Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Kött Ost o mjölkprodukter Kött Ägg Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 221 192 115 87 77 43 18 13 7
Faktor för viktförändring vatten 0,85 0,95 0,69 0,83 0,75 0,70 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 0,98 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,80 0,75 0,80 0,85 0,90 0,90 0,60 0,60 0,60
Riboflavin 0,85 0,95 0,85 0,85 0,95 0,95 0,95 0,95 0,95
Vitamin B6 0,95 0,75 0,95 0,90 0,90 0,90 0,55 0,55 0,55
Folat, totalt 0,85 0,50 0,85 0,70 0,65 0,65 0,60 0,60 0,60
Vitamin B12 0,80 0,90 0,80 0,95 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 0,65 0,65 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,75 1,00 0,75 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00