Information om beräknat livsmedel


Sött vetebröd saffransbröd hembakad

Livsmedelsnummer:
1610

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Bageriprodukter, söta och/eller feta (A0821)
B Artklassificering Vete grupp (B1312)
C Del av växt/djur Frö, skal borttaget (C0134)
E Fysisk form Hel, formad, tjocklek 1,5-7 cm (E0105)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Vetemjöl 870
Mjölk naturell berikad ospec. 492
Matfett hårt berikad ospec. 150
Socker 135
Russin 70
Jäst färsk 50
Ägg rått 43
Salt m. jod 5

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Vetemjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Mjölk naturell berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,95
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Matfett hårt berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Socker
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Russin
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Jäst färsk
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ägg rått
Livsmedelsgrupp Ägg
Faktor för viktförändring vatten 0,83
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,85
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Vetemjöl Mjölk naturell berikad ospec. Matfett hårt berikad ospec. Socker Russin Jäst färsk Ägg rått Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål Ost o mjölkprodukter Fett o olja Bröd o spannmål Bröd o spannmål Bröd o spannmål Ägg Bröd o spannmål
Mängd (g) 870 492 150 135 70 50 43 5
Faktor för viktförändring vatten 1,00 0,95 1,00 1,00 1,00 1,00 0,83 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,60 0,75 1,00 0,60 0,60 0,60 0,85 0,60
Riboflavin 0,95 0,95 1,00 0,95 0,95 0,95 0,85 0,95
Vitamin B6 0,55 0,75 1,00 0,55 0,55 0,55 0,90 0,55
Folat, totalt 0,60 0,50 1,00 0,60 0,60 0,60 0,70 0,60
Vitamin B12 1,00 0,90 1,00 1,00 1,00 1,00 0,95 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00