Information om beräknat livsmedel


Äppelkompott

Livsmedelsnummer:
1741

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Dessert (A0864)
B Artklassificering Äpple (B1245)
C Del av växt/djur Frukt, skal borttaget, kärna eller frö borttaget (C0229)
E Fysisk form Delad i halvor (E0116)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Äpple m. skal 684
Vatten kranvatten 316
Socker 67

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Äpple m. skal
Livsmedelsgrupp Frukt o bär
Faktor för viktförändring vatten 0,75
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,40
Kalium, K 0,60
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Socker
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Äpple m. skal Vatten kranvatten Socker
Livsmedelsgrupp Frukt o bär Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål
Mängd (g) 684 316 67
Faktor för viktförändring vatten 0,75 0,79 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,65 0,90 0,65
Riboflavin 0,80 0,95 0,65
Vitamin B6 0,70 0,90 0,60
Folat, totalt 0,50 0,80 0,60
Vitamin B12 1,00 0,95 0,90
Vitamin C 0,40 1,00 1,00
Kalium, K 0,60 1,00 0,65