Information om beräknat livsmedel


Katrinplommonsufflé

Livsmedelsnummer:
1788

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Dessert (A0864)
B Artklassificering Plommon (B1206)
C Del av växt/djur Frukt, skal borttaget, kärna eller frö borttaget (C0229)
E Fysisk form Halvfast med fasta bitar (E0134)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Katrinplommon torkade 1095
Äggvita rå 157
Socker 67
Sötmandel 5

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Katrinplommon torkade
Livsmedelsgrupp Frukt o bär
Faktor för viktförändring vatten 13,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Äggvita rå
Livsmedelsgrupp Ägg
Faktor för viktförändring vatten 0,83
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,85
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Socker
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Sötmandel
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Katrinplommon torkade Äggvita rå Socker Sötmandel
Livsmedelsgrupp Frukt o bär Ägg Bröd o spannmål Övrigt
Mängd (g) 1095 157 67 5
Faktor för viktförändring vatten 13,00 0,83 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 1,00 0,85 0,60 1,00
Riboflavin 1,00 0,85 0,95 1,00
Vitamin B6 1,00 0,90 0,55 1,00
Folat, totalt 1,00 0,70 0,60 1,00
Vitamin B12 1,00 0,95 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 1,00