Information om beräknat livsmedel


Nöt färs stekt m. salt fett 10%

Projekt:
2024 Beräknade livsmedel
Vetenskapligt namn:
Bos taurus
Livsmedelsnummer:
2101

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Rött kött (A0794)
B Artklassificering Nötkreatur (B1161)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Mald (E0136)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Fett <15% (Z0186); Hemlagat (Z0109); Malningsgrad okänd (Z0019); Styckningsdetalj inte känd (Z0018)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Nöt färs rå fett 10% 99
Salt m. jod 0
Peppar malen 0

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Nöt färs rå fett 10%
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 0,99
Tiamin 0,70
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,50
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,75
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,70
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Peppar malen
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Nöt färs rå fett 10% Salt m. jod Peppar malen
Livsmedelsgrupp Kött Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 99 0 0
Faktor för viktförändring vatten 0,70 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 0,99 1,00 1,00
Tiamin 0,70 0,80 0,80
Riboflavin 0,80 0,75 0,75
Vitamin B6 0,50 0,80 0,80
Folat, totalt 0,85 0,90 0,90
Vitamin B12 0,75 0,95 0,95
Vitamin C 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,70 1,00 1,00