Information om beräknat livsmedel


Ris råris långkornigt kokt m. salt fullkorn

Vetenskapligt namn:
Oryza sativa L.
Livsmedelsnummer:
2517

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Ris eller annat spannmål (A0814)
B Artklassificering Ris (B1322)
C Del av växt/djur Hela frön, fullkorn, gryn, bönor (C0133)
E Fysisk form Hel, naturligt formad (E0150)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Industriell process inte känd (H0001)
J Konserveringsmetod Okänd konserveringsmetod (J0001)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Geografisk plats eller region inte känd (R0001)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Ris råris långkornigt okokt fullkorn 209
Salt m. jod 1

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Ris råris långkornigt okokt fullkorn
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 17,20
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Ris råris långkornigt okokt fullkorn Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 209 1
Faktor för viktförändring vatten 17,20 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00
Tiamin 0,65 0,65
Riboflavin 0,65 0,65
Vitamin B6 0,60 0,60
Folat, totalt 0,60 0,60
Vitamin B12 0,90 0,90
Vitamin C 1,00 1,00
Kalium, K 0,65 0,65