Information om beräknat livsmedel


Lapskojs

Livsmedelsnummer:
252

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Kötträtt (A0799)
B Artklassificering Potatis (B1218)
C Del av växt/djur Knöl (C0308)
E Fysisk form Halvfast med fasta bitar (E0134)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Potatis höst kokt m. salt 750
Nöt oxbringa rimmad kokt u. salt 170
Köttbuljong konserv. ätf. 135
Matfett hårt berikad ospec. 14

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Potatis höst kokt m. salt
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Nöt oxbringa rimmad kokt u. salt
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Köttbuljong konserv. ätf.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Matfett hårt berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Potatis höst kokt m. salt Nöt oxbringa rimmad kokt u. salt Köttbuljong konserv. ätf. Matfett hårt berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Övrigt Övrigt Ost o mjölkprodukter Fett o olja
Mängd (g) 750 170 135 14
Faktor för viktförändring vatten 1,00 1,00 0,79 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 1,00 1,00 0,90 1,00
Riboflavin 1,00 1,00 0,95 1,00
Vitamin B6 1,00 1,00 0,90 1,00
Folat, totalt 1,00 1,00 0,80 1,00
Vitamin B12 1,00 1,00 0,95 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 1,00