Information om beräknat livsmedel


Blandfärs stekt tacokryddad

Livsmedelsnummer:
2650

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Rött kött (A0794)
B Artklassificering Gris och nötkött (B1105)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Mald (E0136)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Blandfärs rå nöt 70% gris 30% 1000
Vatten kranvatten 250
Kryddblandning taco 56
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 28

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Blandfärs rå nöt 70% gris 30%
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,72
Faktor för viktförändring fett 0,95
Tiamin 0,50
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,60
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Kryddblandning taco
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Blandfärs rå nöt 70% gris 30% Vatten kranvatten Kryddblandning taco Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Kött Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Fett o olja
Mängd (g) 807 197 56 28
Faktor för viktförändring vatten 0,72 0,79 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 0,95 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,50 0,90 0,65 1,00
Riboflavin 0,70 0,95 0,65 1,00
Vitamin B6 0,55 0,90 0,60 1,00
Folat, totalt 0,65 0,80 0,60 1,00
Vitamin B12 0,50 0,95 0,90 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,60 1,00 0,65 1,00