Information om beräknat livsmedel


Sojaprotein färs stekt tacokryddad

Livsmedelsnummer:
2651

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Vegetariska produkter (A0800)
B Artklassificering Sojaböna (B1452)
C Del av växt/djur Protein extrakt, konstrat eller isolat (C0236)
E Fysisk form Delad eller mald (E0122)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Geografisk plats eller region inte känd (R0001)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Soja- och veteprotein färs frysvara 500
Sojaprotein färs kylvara el. frysvara 500
Vatten kranvatten 250
Kryddblandning taco 56
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 28

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Soja- och veteprotein färs frysvara
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 0,47
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Sojaprotein färs kylvara el. frysvara
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 0,47
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Kryddblandning taco
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Soja- och veteprotein färs frysvara Sojaprotein färs kylvara el. frysvara Vatten kranvatten Kryddblandning taco Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Övrigt Övrigt Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Fett o olja
Mängd (g) 346 331 197 56 28
Faktor för viktförändring vatten 0,47 0,47 0,79 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 1,00 1,00 0,90 0,65 1,00
Riboflavin 1,00 1,00 0,95 0,65 1,00
Vitamin B6 1,00 1,00 0,90 0,60 1,00
Folat, totalt 1,00 1,00 0,80 0,60 1,00
Vitamin B12 1,00 1,00 0,95 0,90 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 0,65 1,00