Information om beräknat livsmedel


Potatismos m. lättmjölk

Livsmedelsnummer:
278

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Potatisrätter (A0830)
B Artklassificering Potatis (B1218)
C Del av växt/djur Knöl (C0308)
E Fysisk form Halvfast med mjuk konsistens, (mosad, bredbar) (E0119)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Potatis King Edward kokt m. salt 825
Lättmjölk fett 0,5% berikad 312
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 21
Salt m. jod 7
Peppar malen 0

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Potatis King Edward kokt m. salt
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lättmjölk fett 0,5% berikad
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,95
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Peppar malen
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Potatis King Edward kokt m. salt Lättmjölk fett 0,5% berikad Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Salt m. jod Peppar malen
Livsmedelsgrupp Övrigt Ost o mjölkprodukter Fett o olja Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 825 297 21 7 0
Faktor för viktförändring vatten 1,00 0,95 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 1,00 0,90 1,00 0,65 0,65
Riboflavin 1,00 0,95 1,00 0,65 0,65
Vitamin B6 1,00 0,90 1,00 0,60 0,60
Folat, totalt 1,00 0,80 1,00 0,60 0,60
Vitamin B12 1,00 0,95 1,00 0,90 0,90
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 0,65 0,65