Information om beräknat livsmedel


Kycklinggryta m. grädde/crème fraiche

Projekt:
2024 Beräknade livsmedel
Livsmedelsnummer:
2863

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Fågel (A0795)
B Artklassificering Kyckling (B1198)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben eller skal (C0125)
E Fysisk form Vätska, låg viskositet, med fasta bitar (Soppa) (E0149)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Tillagning m värme
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Kyckling bröstfilé färsk stekt u. skinn
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Purjolök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,70
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 0,85
Vitamin C 0,45
Kalium, K 1,00
Paprika grön gul röd
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,77
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,70
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 0,85
Vitamin C 0,45
Kalium, K 1,00
Mellangrädde fett 27%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 0,90
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 0,85
Vitamin C 0,50
Kalium, K 1,00
Crème fraiche lätt fett 15%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 0,90
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 0,85
Vitamin C 0,50
Kalium, K 1,00
Flytande margarin fett 82% berikad typ Milda culinesse
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Kyckling bröstfilé färsk stekt u. skinn Purjolök Paprika grön gul röd Mellangrädde fett 27% Crème fraiche lätt fett 15% Flytande margarin fett 82% berikad typ Milda culinesse Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Övrigt Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter Ost o mjölkprodukter Fett o olja Övrigt
Mängd (g) 236 180 114 86 82 14 7
Faktor för viktförändring vatten 1,00 1,00 0,77 0,79 0,79 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 1,00 0,70 0,70 1,00 1,00 1,00 1,00
Riboflavin 1,00 0,65 0,65 0,90 0,90 1,00 1,00
Vitamin B6 1,00 0,60 0,60 0,90 0,90 1,00 1,00
Folat, totalt 1,00 0,70 0,70 0,70 0,70 1,00 1,00
Vitamin B12 1,00 0,85 0,85 0,85 0,85 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 0,45 0,45 0,50 0,50 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00