Information om beräknat livsmedel


Ost halloumi stekt eller grillad

Projekt:
Riksmaten 2008
Livsmedelsnummer:
2899

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Färskost (A0786)
B Artklassificering Ko, får och get (B2247)
C Del av växt/djur Ostmassa (C0245)
E Fysisk form Hel, formad (E0147)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Kryddor eller örter tillsatt (H0151); Salt tillfört (H0367)
J Konserveringsmetod Konserverad genom fermentering (J0104); Kyld (J0131); Pastöriserad (J0135)
K Förpackningsmedium Förpackad i saltlag / rimmad (K0018)
M Förpackningstyp Plast (M0172)
N Förpackningsmaterial Plast (N0036)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Europa (R0355)
Z Utmärkande drag Fett 15-30% (Z0185); Livsmedelsindustri tillverkat (Z0112)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Ost halloumi rå fett 22% 94

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Ost halloumi rå fett 22%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,89
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Ost halloumi rå fett 22%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Mängd (g) 94
Faktor för viktförändring vatten 0,89
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00