Information om analyserat livsmedel


Olivolja

Projekt:
2011 Olja
Vetenskapligt namn:
Olea europaea L. var.
Livsmedelsnummer:
35

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Vegetabiliskt fett och olja (A0806)
B Artklassificering Oliv (B1299)
C Del av växt/djur Fett eller olja (C0190)
E Fysisk form Vätska, hög viskositet, utan synliga partiklar (olja) (E0139)
F Värmebehandling Värmebehandlad (F0022)
G Tillagningsmetod Tillagningsmetod ej tillämplig (G0003)
H Industriell process Alkalisera (H0206)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Flaska (M0214)
N Förpackningsmaterial Glas (N0040)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sydeuropa (R0358)
Z Utmärkande drag Livsmedelsindustri tillverkat (Z0112)