Information om beräknat livsmedel


Dinkel speltvete kokt m. salt

Vetenskapligt namn:
Triticum aestivum
Livsmedelsnummer:
3845

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Ris eller annat spannmål (A0814)
B Artklassificering Speltvete (B2917)
C Del av växt/djur Frö, skal borttaget (C0134)
E Fysisk form Hel, naturligt formad (E0150)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Dinkelmjöl fullkorn 413
Salt m. jod 3

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Dinkelmjöl fullkorn
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 16,10
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Dinkelmjöl fullkorn Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 413 3
Faktor för viktförändring vatten 16,10 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00
Tiamin 0,65 0,65
Riboflavin 0,65 0,65
Vitamin B6 0,60 0,60
Folat, totalt 0,60 0,60
Vitamin B12 0,90 0,90
Vitamin C 1,00 1,00
Kalium, K 0,65 0,65