Information om beräknat livsmedel


Rödkål tillagad

Livsmedelsnummer:
453

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Grönsaker och svamp (A0826)
B Artklassificering Rödkål (B2072)
C Del av växt/djur Huvudväxt (C0151)
E Fysisk form Delad i bitar < 0,3 cm (riven) (E0100)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Rödkål 743
Äpple m. skal 244
Lök gul 142
Russin 113
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 28
Vin rött vol. % 14 20
Socker 10
Salt m. jod 8
Vinäger ättiksyra 7% 6
Citronjuice färskpressad 6

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Rödkål
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Äpple m. skal
Livsmedelsgrupp Frukt o bär
Faktor för viktförändring vatten 0,75
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,80
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Russin
Livsmedelsgrupp Frukt o bär
Faktor för viktförändring vatten 13,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,80
Kalium, K 1,00
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vin rött vol. % 14
Livsmedelsgrupp Alkohol
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Socker
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vinäger ättiksyra 7%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Citronjuice färskpressad
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Rödkål Äpple m. skal Lök gul Russin Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Vin rött vol. % 14 Socker Salt m. jod Vinäger ättiksyra 7% Citronjuice färskpressad
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter Frukt o bär Grönsaker o baljväxter Frukt o bär Fett o olja Alkohol Bröd o spannmål Bröd o spannmål Ost o mjölkprodukter Ost o mjölkprodukter
Mängd (g) 743 244 142 113 28 20 10 8 6 6
Faktor för viktförändring vatten 1,00 0,75 1,00 13,00 1,00 0,79 1,00 1,00 0,79 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 0,90 0,90 0,90 1,00 1,00 0,80 0,80 0,80 0,80
Riboflavin 0,95 1,00 0,95 1,00 1,00 1,00 0,75 0,75 0,95 0,95
Vitamin B6 0,90 1,00 0,90 1,00 1,00 1,00 0,80 0,80 0,80 0,80
Folat, totalt 0,70 0,80 0,70 0,80 1,00 1,00 0,90 0,90 0,50 0,50
Vitamin B12 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,95 0,95 0,90 0,90
Vitamin C 0,60 0,80 0,60 0,80 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00