Information om beräknat livsmedel


Kåldolmar stekta hemlagade

Livsmedelsnummer:
511

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Kötträtt (A0799)
B Artklassificering Vitkål (B2071)
C Del av växt/djur Huvudväxt (C0151)
E Fysisk form Hel, formad, tjocklek 1,5-7 cm (E0105)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Vitkål kokt m. salt 670
Ris långkornigt kokt m. salt 180
Gris färs rå fett 20% 121
Nöt färs rå ospec. 119
Mjölk naturell berikad ospec. 60
Vatten kranvatten 59
Lök gul 47
Ljus sirap 30
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 28
Salt m. jod 10

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Vitkål kokt m. salt
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Ris långkornigt kokt m. salt
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Gris färs rå fett 20%
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 0,98
Tiamin 0,70
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,50
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,75
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,70
Nöt färs rå ospec.
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 0,99
Tiamin 0,70
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,50
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,75
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,70
Mjölk naturell berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Ljus sirap
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Vitkål kokt m. salt Ris långkornigt kokt m. salt Gris färs rå fett 20% Nöt färs rå ospec. Mjölk naturell berikad ospec. Vatten kranvatten Lök gul Ljus sirap Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter Övrigt Kött Kött Ost o mjölkprodukter Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Övrigt Fett o olja Bröd o spannmål
Mängd (g) 670 180 121 119 60 59 47 30 28 10
Faktor för viktförändring vatten 1,00 1,00 0,70 0,70 0,79 0,79 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 0,98 0,99 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 1,00 0,70 0,70 0,80 0,80 0,90 1,00 1,00 0,80
Riboflavin 0,95 1,00 0,80 0,80 0,95 0,95 0,95 1,00 1,00 0,75
Vitamin B6 0,90 1,00 0,50 0,50 0,80 0,80 0,90 1,00 1,00 0,80
Folat, totalt 0,70 1,00 0,85 0,85 0,50 0,50 0,70 1,00 1,00 0,90
Vitamin B12 1,00 1,00 0,75 0,75 0,90 0,90 1,00 1,00 1,00 0,95
Vitamin C 0,60 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,60 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 0,70 0,70 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00