Information om beräknat livsmedel


Moussaka ugnsstekt

Livsmedelsnummer:
515

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Kötträtt (A0799)
B Artklassificering Aubergine (äggplanta) (B1458)
C Del av växt/djur Frukt, oskalad, kärna kvar (C0140)
E Fysisk form Skivad (E0137)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Köttfärssås till moussaka 931
Mjölksås m ost till moussaka 563
Aubergine 539
Ost hårdost ospec. 57
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 37

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Köttfärssås till moussaka
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Mjölksås m ost till moussaka
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,95
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Aubergine
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Ost hårdost ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,89
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Köttfärssås till moussaka Mjölksås m ost till moussaka Aubergine Ost hårdost ospec. Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Övrigt Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter Fett o olja
Mängd (g) 931 563 539 57 37
Faktor för viktförändring vatten 1,00 0,95 0,70 0,89 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 1,00 0,75 0,90 0,75 1,00
Riboflavin 1,00 0,95 0,95 0,95 1,00
Vitamin B6 1,00 0,75 0,90 0,75 1,00
Folat, totalt 1,00 0,50 0,65 0,50 1,00
Vitamin B12 1,00 0,90 1,00 0,90 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 0,65 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00