Information om beräknat livsmedel


Kruskagröt fullkorn m. havregryn vetekli russin

Livsmedelsnummer:
683

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Cerealierätter t.ex. klimp, risotto, pan (A0822)
B Artklassificering Havre (B1219)
C Del av växt/djur Frö, skal borttaget (C0134)
E Fysisk form Halvfast med fasta bitar (E0134)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Barnmat (upp till 2 år) (P0020); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Havregryn fullkorn 98
Russin 74
Kruskakli grovt vetekli 53
Salt m. jod 1

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Havregryn fullkorn
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 46,20
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Russin
Livsmedelsgrupp Frukt o bär
Faktor för viktförändring vatten 13,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,40
Kalium, K 0,60
Kruskakli grovt vetekli
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 32,30
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Havregryn fullkorn Russin Kruskakli grovt vetekli Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål Frukt o bär Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 98 74 53 1
Faktor för viktförändring vatten 46,20 13,00 32,30 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,65 0,65 0,65 0,65
Riboflavin 0,65 0,80 0,65 0,65
Vitamin B6 0,60 0,70 0,60 0,60
Folat, totalt 0,60 0,50 0,60 0,60
Vitamin B12 0,90 1,00 0,90 0,90
Vitamin C 1,00 0,40 1,00 1,00
Kalium, K 0,65 0,60 0,65 0,65