Information om beräknat livsmedel


Kebab m. lamm hemlagad

Projekt:
2022 Beräknade livsmedel
Livsmedelsnummer:
6972

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Kötträtt (A0799)
B Artklassificering Lamm (B1669)
C Del av växt/djur Del av växt eller djur inte känt (C0001)
E Fysisk form Hel, formad (E0147)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Geografisk plats eller region inte känd (R0001)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Lamm färs rå fett 20% 641
Lök gul 116
Persilja blad 19
Salt m. jod 14
Paprika pulver 4
Kryddblandning orientalisk 2
Peppar malen 0

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Lamm färs rå fett 20%
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,83
Faktor för viktförändring fett 0,80
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,95
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,80
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,85
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Persilja blad
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Paprika pulver
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Kryddblandning orientalisk
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Peppar malen
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Lamm färs rå fett 20% Lök gul Persilja blad Salt m. jod Paprika pulver Kryddblandning orientalisk Peppar malen
Livsmedelsgrupp Kött Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Övrigt Bröd o spannmål Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 641 116 19 14 4 2 0
Faktor för viktförändring vatten 0,83 0,85 0,70 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 0,80 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,80 0,90 0,90 1,00 0,60 0,60 0,60
Riboflavin 0,85 0,95 0,95 1,00 0,95 0,95 0,95
Vitamin B6 0,95 0,90 0,90 1,00 0,55 0,55 0,55
Folat, totalt 0,85 0,65 0,65 1,00 0,60 0,60 0,60
Vitamin B12 0,80 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 0,65 0,65 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,75 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00