Information om beräknat livsmedel


Nöt färs m. ärtprotein

Livsmedelsnummer:
7171

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Rött kött (A0794)
B Artklassificering Nötkreatur (B1161)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Mald (E0136)
F Värmebehandling Ej värmebehandlad (rå) (F0003)
G Tillagningsmetod Aggregat
H Industriell process Grönsak tillförd (H0212); Protein tillfört (H0164)
J Konserveringsmetod Kontrollerad atmosfär (J0176); Kyld (J0131)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Plast (M0172)
N Förpackningsmaterial Plast (N0036)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Styckningsdetalj inte känd (Z0018)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Nöt färs rå fett 10%
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ärtprotein färs kylvara el. frysvara
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Nöt färs rå fett 15%
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Nöt färs rå fett 10% Ärtprotein färs kylvara el. frysvara Nöt färs rå fett 15%
Livsmedelsgrupp Övrigt Övrigt Övrigt
Mängd (g) 50 30 20
Faktor för viktförändring vatten 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00
Tiamin 1,00 1,00 1,00
Riboflavin 1,00 1,00 1,00
Vitamin B6 1,00 1,00 1,00
Folat, totalt 1,00 1,00 1,00
Vitamin B12 1,00 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00