Information om beräknat livsmedel


Drottningsylt

Livsmedelsnummer:
7235

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Sylt eller marmelad (A0837)
B Artklassificering Hallon (B1096)
C Del av växt/djur Frukt, oskalad, kärna kvar (C0140)
E Fysisk form Halvflytande med fasta bitar (E0110)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Socker tillfört (H0749); Vatten tillfört (H0148)
J Konserveringsmetod Okänd konserveringsmetod (J0001)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Okänd förpackning (M0001)
N Förpackningsmaterial Okänt förpackningsmaterial (N0001)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Geografisk plats eller region inte känd (R0001)
Z Utmärkande drag Livsmedelsindustri tillverkat (Z0112)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Socker 35
Hallon 23
Blåbär 22
Vatten kranvatten 20

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Socker
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Hallon
Livsmedelsgrupp Frukt o bär
Faktor för viktförändring vatten 0,82
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,40
Kalium, K 0,60
Blåbär
Livsmedelsgrupp Frukt o bär
Faktor för viktförändring vatten 0,82
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,40
Kalium, K 0,60
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Socker Hallon Blåbär Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål Frukt o bär Frukt o bär Ost o mjölkprodukter
Mängd (g) 35 19 18 15
Faktor för viktförändring vatten 1,00 0,82 0,82 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,65 0,65 0,65 0,90
Riboflavin 0,65 0,80 0,80 0,95
Vitamin B6 0,60 0,70 0,70 0,90
Folat, totalt 0,60 0,50 0,50 0,80
Vitamin B12 0,90 1,00 1,00 0,95
Vitamin C 1,00 0,40 0,40 1,00
Kalium, K 0,65 0,60 0,60 1,00