Information om beräknat livsmedel


Paj m. kyckling bacon

Livsmedelsnummer:
757

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Matpaj eller pizza (A1296)
B Artklassificering Höna (B1713)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben eller skal (C0125)
E Fysisk form Delad i trekantiga bitar (ost eller kaka) (E0107)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Kyckling bröstfilé rå u. skinn 271
Crème fraiche fett 34% 192
Lök gul 164
Vetemjöl 157
Champinjon 115
Paprika grön gul röd 105
Matfett hårt berikad ospec. 100
Gris bacon rå 52
Kvarg färskost fett 10% 48
Vin rött vol. % 14 40
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 28
Vetemjöl fullkorn grahamsmjöl 22
Vatten kranvatten 17
Salt m. jod 10

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Kyckling bröstfilé rå u. skinn
Livsmedelsgrupp Fågel
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,30
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,75
Vitamin B12 0,70
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,80
Crème fraiche fett 34%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,95
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,85
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Vetemjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Champinjon
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,75
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Paprika grön gul röd
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Matfett hårt berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Gris bacon rå
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,64
Faktor för viktförändring fett 0,66
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,95
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,80
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Kvarg färskost fett 10%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,95
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vin rött vol. % 14
Livsmedelsgrupp Alkohol
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vetemjöl fullkorn grahamsmjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,95
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Kyckling bröstfilé rå u. skinn Crème fraiche fett 34% Lök gul Vetemjöl Champinjon Paprika grön gul röd Matfett hårt berikad ospec. Gris bacon rå Kvarg färskost fett 10% Vin rött vol. % 14 Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Vetemjöl fullkorn grahamsmjöl Vatten kranvatten Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Fågel Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Fett o olja Kött Ost o mjölkprodukter Alkohol Fett o olja Bröd o spannmål Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål
Mängd (g) 271 192 164 157 115 105 100 52 48 40 28 22 17 10
Faktor för viktförändring vatten 0,70 0,95 0,85 1,00 0,75 0,70 1,00 0,64 0,95 0,79 1,00 1,00 0,95 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,66 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,30 0,75 0,90 0,60 0,90 0,90 1,00 0,80 0,75 1,00 1,00 0,60 0,75 0,60
Riboflavin 0,65 0,95 0,95 0,95 0,95 0,95 1,00 0,85 0,95 1,00 1,00 0,95 0,95 0,95
Vitamin B6 0,70 0,75 0,90 0,55 0,90 0,90 1,00 0,95 0,75 1,00 1,00 0,55 0,75 0,55
Folat, totalt 0,75 0,50 0,65 0,60 0,65 0,65 1,00 0,85 0,50 1,00 1,00 0,60 0,50 0,60
Vitamin B12 0,70 0,90 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,80 0,90 1,00 1,00 1,00 0,90 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 0,65 1,00 0,65 0,65 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,80 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,75 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00