Information om beräknat livsmedel


Korv veg. soja- och veteprotein tillagad typ grillkorv

Livsmedelsnummer:
916

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Vegetariska produkter (A0800)
B Artklassificering Vete (B3507)
C Del av växt/djur Gluten (C0177)
E Fysisk form Hel, formad (E0147)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Grönsak tillförd (H0212); Homogeniserad eller emulsifierad (H0306); Jäst tillfört (H0753); Kryddor eller örter tillsatt (H0151); Protein tillfört (H0164); Saltad (H0173); Soja tillfört (H0338); Stärkelse tillfört (H0146); Vegetabiliskt fett eller olja til
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026); Vegan/vegetarisk påstående (P0199)
R Ursprung Geografisk plats eller region inte känd (R0001)
Z Utmärkande drag Livsmedelsindustri tillverkat (Z0112); Ätbart korvskinn (Z0094)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Korv veg. soja- och veteprotein kylvara el. frysvara typ grillkorv 93

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Korv veg. soja- och veteprotein kylvara el. frysvara typ grillkorv
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,91
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
  Korv veg. soja- och veteprotein kylvara el. frysvara typ grillkorv
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Mängd (g) 93
Faktor för viktförändring vatten 0,91
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00