Information om beräknat livsmedel


Rullsylta

Livsmedelsnummer:
1029

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Kötträtt (A0799)
B Artklassificering Gris (B1136)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Hel, formad (E0147)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Gris bog rå 419
Gris sidfläsk el. stekfläsk skivor rimmat rå 350
Salt m. jod 14

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Gris bog rå
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,78
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,50
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,60
Gris sidfläsk el. stekfläsk skivor rimmat rå
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,64
Faktor för viktförändring fett 0,66
Tiamin 0,50
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,60
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Gris bog rå Gris sidfläsk el. stekfläsk skivor rimmat rå Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Kött Kött Bröd o spannmål
Mängd (g) 419 350 14
Faktor för viktförändring vatten 0,78 0,64 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 0,66 1,00
Tiamin 0,50 0,50 0,65
Riboflavin 0,70 0,70 0,65
Vitamin B6 0,55 0,55 0,60
Folat, totalt 0,65 0,65 0,60
Vitamin B12 0,50 0,50 0,90
Vitamin C 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,60 0,60 0,65