Information om beräknat livsmedel


Rimmat sidfläsk el. stekfläsk stekt m. löksås

Livsmedelsnummer:
1063

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Rött kött (A0794)
B Artklassificering Gris (B1136)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Hel, naturligt formad (E0150)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Gris sidfläsk el. stekfläsk skivor rimmat rå 299
Lök gul 190
Öl alkoholfri 179
Vatten kranvatten 59
Grädde ospec. 43
Ljus sirap 40
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 28
Köttbuljong pasta el. pulver storhushåll 10
Salt m. jod 5
Vetemjöl 4

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Gris sidfläsk el. stekfläsk skivor rimmat rå
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,64
Faktor för viktförändring fett 0,66
Tiamin 0,70
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,50
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,75
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,70
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Öl alkoholfri
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Grädde ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ljus sirap
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Köttbuljong pasta el. pulver storhushåll
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vetemjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Gris sidfläsk el. stekfläsk skivor rimmat rå Lök gul Öl alkoholfri Vatten kranvatten Grädde ospec. Ljus sirap Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Köttbuljong pasta el. pulver storhushåll Salt m. jod Vetemjöl
Livsmedelsgrupp Kött Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter Ost o mjölkprodukter Ost o mjölkprodukter Övrigt Fett o olja Bröd o spannmål Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 299 190 179 59 43 40 28 10 5 4
Faktor för viktförändring vatten 0,64 1,00 0,79 0,79 0,79 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 0,66 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,70 0,90 0,80 0,80 0,80 1,00 1,00 0,80 0,80 0,80
Riboflavin 0,80 0,95 0,95 0,95 0,95 1,00 1,00 0,75 0,75 0,75
Vitamin B6 0,50 0,90 0,80 0,80 0,80 1,00 1,00 0,80 0,80 0,80
Folat, totalt 0,85 0,70 0,50 0,50 0,50 1,00 1,00 0,90 0,90 0,90
Vitamin B12 0,75 1,00 0,90 0,90 0,90 1,00 1,00 0,95 0,95 0,95
Vitamin C 1,00 0,60 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,70 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00