Information om beräknat livsmedel


Fläskkotlett panerad stekt

Livsmedelsnummer:
1065

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Rött kött (A0794)
B Artklassificering Gris (B1136)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Skivad (E0137)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Gris fläskkotlett rå fettkant 5 mm 468
Ägg rått 43
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% 43
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 40
Vetemjöl 18
Salt m. jod 7

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Gris fläskkotlett rå fettkant 5 mm
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,78
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,70
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,50
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,75
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,70
Ägg rått
Livsmedelsgrupp Ägg
Faktor för viktförändring vatten 0,83
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,85
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5%
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vetemjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Gris fläskkotlett rå fettkant 5 mm Ägg rått Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Vetemjöl Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Kött Ägg Bröd o spannmål Fett o olja Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 468 43 43 40 18 7
Faktor för viktförändring vatten 0,78 0,83 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,70 0,85 0,80 1,00 0,80 0,80
Riboflavin 0,80 0,85 0,75 1,00 0,75 0,75
Vitamin B6 0,50 0,90 0,80 1,00 0,80 0,80
Folat, totalt 0,85 0,70 0,90 1,00 0,90 0,90
Vitamin B12 0,75 0,95 0,95 1,00 0,95 0,95
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,70 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00