Information om beräknat livsmedel


Nöt färs stekt tacokryddad hemlagad kryddning

Projekt:
2024 Beräknade livsmedel
Livsmedelsnummer:
1124

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Rött kött (A0794)
B Artklassificering Nötkreatur (B1161)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Mald (E0136)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109); Malningsgrad okänd (Z0019)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Nöt färs rå ospec. 397
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 21
Vatten kranvatten 19
Grönsaksbuljong pasta el. pulver storhushåll 10
Salt m. jod 7
Kryddor torkade 4
Paprika pulver 2

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Nöt färs rå ospec.
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 0,99
Tiamin 0,50
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,60
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Grönsaksbuljong pasta el. pulver storhushåll
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Kryddor torkade
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Paprika pulver
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Nöt färs rå ospec. Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Vatten kranvatten Grönsaksbuljong pasta el. pulver storhushåll Salt m. jod Kryddor torkade Paprika pulver
Livsmedelsgrupp Kött Fett o olja Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Bröd o spannmål Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 397 21 19 10 7 4 2
Faktor för viktförändring vatten 0,70 1,00 0,79 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 0,99 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,50 1,00 0,90 0,65 0,65 0,65 0,65
Riboflavin 0,70 1,00 0,95 0,65 0,65 0,65 0,65
Vitamin B6 0,55 1,00 0,90 0,60 0,60 0,60 0,60
Folat, totalt 0,65 1,00 0,80 0,60 0,60 0,60 0,60
Vitamin B12 0,50 1,00 0,95 0,90 0,90 0,90 0,90
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,60 1,00 1,00 0,65 0,65 0,65 0,65