Information om beräknat livsmedel


Köttfärslimpa blandfärs ugnsstekt hemlagad

Livsmedelsnummer:
1127

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Kötträtt (A0799)
B Artklassificering Nötkreatur (B1161)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Hel, formad, tjocklek 1,5-7 cm (E0105)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Gris färs rå fett 20% 161
Nöt färs rå ospec. 159
Mjölk naturell berikad ospec. 73
Vatten kranvatten 71
Ägg rått 43
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% 28
Lök gul 13
Salt m. jod 8

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Gris färs rå fett 20%
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 0,98
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,95
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,80
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Nöt färs rå ospec.
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 0,99
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,95
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,80
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Mjölk naturell berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,95
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,95
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ägg rått
Livsmedelsgrupp Ägg
Faktor för viktförändring vatten 0,83
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,85
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5%
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,85
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Gris färs rå fett 20% Nöt färs rå ospec. Mjölk naturell berikad ospec. Vatten kranvatten Ägg rått Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% Lök gul Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Kött Kött Ost o mjölkprodukter Ost o mjölkprodukter Ägg Bröd o spannmål Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål
Mängd (g) 161 159 73 71 43 28 13 8
Faktor för viktförändring vatten 0,70 0,70 0,95 0,95 0,83 1,00 0,85 1,00
Faktor för viktförändring fett 0,98 0,99 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,80 0,80 0,75 0,75 0,85 0,60 0,90 0,60
Riboflavin 0,85 0,85 0,95 0,95 0,85 0,95 0,95 0,95
Vitamin B6 0,95 0,95 0,75 0,75 0,90 0,55 0,90 0,55
Folat, totalt 0,85 0,85 0,50 0,50 0,70 0,60 0,65 0,60
Vitamin B12 0,80 0,80 0,90 0,90 0,95 1,00 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,65 1,00
Kalium, K 0,75 0,75 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00