Information om beräknat livsmedel


Parisersmörgås

Livsmedelsnummer:
1130

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Övriga bröd (A0820)
B Artklassificering Nötkreatur (B1161)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Mald (E0136)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Ägg rått 130
Bröd vitt fibrer ca 5% typ formfranska 120
Gris färs rå fett 20% 80
Nöt färs rå ospec. 79
Potatis kokt m. salt 57
Rödbeta inlagd u. lag 40
Mjölk naturell berikad ospec. 31
Vatten kranvatten 30
Lök gul 13
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 7
Ättiksgurka u. lag 5
Salt m. jod 4

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Ägg rått
Livsmedelsgrupp Ägg
Faktor för viktförändring vatten 0,83
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,85
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Bröd vitt fibrer ca 5% typ formfranska
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Gris färs rå fett 20%
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 0,98
Tiamin 0,70
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,50
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,75
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,70
Nöt färs rå ospec.
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 0,99
Tiamin 0,70
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,50
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,75
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,70
Potatis kokt m. salt
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Rödbeta inlagd u. lag
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Mjölk naturell berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,85
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ättiksgurka u. lag
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Ägg rått Bröd vitt fibrer ca 5% typ formfranska Gris färs rå fett 20% Nöt färs rå ospec. Potatis kokt m. salt Rödbeta inlagd u. lag Mjölk naturell berikad ospec. Vatten kranvatten Lök gul Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Ättiksgurka u. lag Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Ägg Övrigt Kött Kött Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Fett o olja Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål
Mängd (g) 130 120 80 79 57 40 31 30 13 7 5 4
Faktor för viktförändring vatten 0,83 1,00 0,70 0,70 0,70 0,70 0,79 0,79 0,85 1,00 0,70 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 0,98 0,99 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,85 1,00 0,70 0,70 0,90 0,90 0,80 0,80 0,90 1,00 0,90 0,80
Riboflavin 0,85 1,00 0,80 0,80 0,95 0,95 0,95 0,95 0,95 1,00 0,95 0,75
Vitamin B6 0,90 1,00 0,50 0,50 0,90 0,90 0,80 0,80 0,90 1,00 0,90 0,80
Folat, totalt 0,70 1,00 0,85 0,85 0,70 0,70 0,50 0,50 0,70 1,00 0,70 0,90
Vitamin B12 0,95 1,00 0,75 0,75 1,00 1,00 0,90 0,90 1,00 1,00 1,00 0,95
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 0,60 0,60 1,00 1,00 0,60 1,00 0,60 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 0,70 0,70 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00