Information om beräknat livsmedel


Kycklingsoppa thailändsk

Livsmedelsnummer:
1206

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Soppa (A0865)
B Artklassificering Kyckling (B1198)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben eller skal (C0125)
E Fysisk form Vätska, låg viskositet, med fasta bitar (Soppa) (E0149)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Kokosmjölk fett ca 6%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Kyckling bröstfilé rå u. skinn
Livsmedelsgrupp Fågel
Faktor för viktförändring vatten 0,55
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,55
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,40
Kyckling lår rå u. skinn
Livsmedelsgrupp Fågel
Faktor för viktförändring vatten 0,55
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,55
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,40
Purjolök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Limejuice färskpressad
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Chilipeppar färsk
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Hönsbuljong pasta el. pulver storhushåll
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Rapsolja
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vitlök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
  Vatten kranvatten Kokosmjölk fett ca 6% Kyckling bröstfilé rå u. skinn Kyckling lår rå u. skinn Purjolök Limejuice färskpressad Chilipeppar färsk Hönsbuljong pasta el. pulver storhushåll Rapsolja Vitlök
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter Ost o mjölkprodukter Fågel Fågel Grönsaker o baljväxter Övrigt Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål Fett o olja Grönsaker o baljväxter
Mängd (g) 632 326 165 165 90 30 15 10 8 3
Faktor för viktförändring vatten 0,79 0,79 0,55 0,55 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 0,90 0,55 0,55 0,60 1,00 0,60 0,65 1,00 0,60
Riboflavin 0,95 0,95 0,80 0,80 0,75 1,00 0,75 0,65 1,00 0,75
Vitamin B6 0,90 0,90 0,60 0,60 0,70 1,00 0,70 0,60 1,00 0,70
Folat, totalt 0,80 0,80 0,65 0,65 0,60 1,00 0,60 0,60 1,00 0,60
Vitamin B12 0,95 0,95 0,50 0,50 1,00 1,00 1,00 0,90 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 0,55 1,00 0,55 1,00 1,00 0,55
Kalium, K 1,00 1,00 0,40 0,40 0,70 1,00 0,70 0,65 1,00 0,70