Information om beräknat livsmedel


Nöt lever panerad stekt

Livsmedelsnummer:
1458

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Innanmat och inälvsmat (A0796)
B Artklassificering Nötkreatur (B1161)
C Del av växt/djur Lever (C0176)
E Fysisk form Skivad (E0137)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Nöt lever rå 97
Vetemjöl 6
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 5
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% 5
Salt m. jod 0

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Nöt lever rå
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,69
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,70
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,50
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,75
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,70
Vetemjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5%
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Nöt lever rå Vetemjöl Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Kött Bröd o spannmål Fett o olja Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 97 6 5 5 0
Faktor för viktförändring vatten 0,69 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,70 0,80 1,00 0,80 0,80
Riboflavin 0,80 0,75 1,00 0,75 0,75
Vitamin B6 0,50 0,80 1,00 0,80 0,80
Folat, totalt 0,85 0,90 1,00 0,90 0,90
Vitamin B12 0,75 0,95 1,00 0,95 0,95
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,70 1,00 1,00 1,00 1,00