Information om beräknat livsmedel


Blåbärssoppa hemlagad

Livsmedelsnummer:
1734

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Soppa (A0865)
B Artklassificering Amerikanska blåbär grupp (B1491)
C Del av växt/djur Frukt, oskalad, kärna kvar (C0140)
E Fysisk form Vätska, låg viskositet, med fasta bitar (Soppa) (E0149)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Vatten kranvatten 592
Blåbär 289
Socker 56
Potatismjöl 18

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Blåbär
Livsmedelsgrupp Frukt o bär
Faktor för viktförändring vatten 0,94
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,40
Kalium, K 0,60
Socker
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Potatismjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Vatten kranvatten Blåbär Socker Potatismjöl
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter Frukt o bär Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 592 289 56 18
Faktor för viktförändring vatten 0,79 0,94 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 0,65 0,65 0,65
Riboflavin 0,95 0,80 0,65 0,65
Vitamin B6 0,90 0,70 0,60 0,60
Folat, totalt 0,80 0,50 0,60 0,60
Vitamin B12 0,95 1,00 0,90 0,90
Vitamin C 1,00 0,40 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 0,60 0,65 0,65