Information om beräknat livsmedel


Kräm m. bär el. frukt

Livsmedelsnummer:
1744

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Dessert (A0864)
B Artklassificering Äpple (B1245)
C Del av växt/djur Frukt, skal borttaget, kärna eller frö borttaget (C0229)
E Fysisk form Vätska, hög viskositet, med fasta bitar (E0138)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Livsmedelsindustri tillverkat (Z0112)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Vatten kranvatten 2804
Äpple m. skal 587
Socker 484
Plommon 391
Rabarber tillagad u. socker 381
Krusbär 312
Blåbär 289
Jordgubbar 284
Hallon 245
Potatismjöl 198

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Äpple m. skal
Livsmedelsgrupp Frukt o bär
Faktor för viktförändring vatten 0,75
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,40
Kalium, K 0,60
Socker
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Plommon
Livsmedelsgrupp Frukt o bär
Faktor för viktförändring vatten 0,75
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,40
Kalium, K 0,60
Rabarber tillagad u. socker
Livsmedelsgrupp Frukt o bär
Faktor för viktförändring vatten 0,75
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,40
Kalium, K 0,60
Krusbär
Livsmedelsgrupp Frukt o bär
Faktor för viktförändring vatten 0,94
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,40
Kalium, K 0,60
Blåbär
Livsmedelsgrupp Frukt o bär
Faktor för viktförändring vatten 0,94
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,40
Kalium, K 0,60
Jordgubbar
Livsmedelsgrupp Frukt o bär
Faktor för viktförändring vatten 0,94
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,40
Kalium, K 0,60
Hallon
Livsmedelsgrupp Frukt o bär
Faktor för viktförändring vatten 0,94
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,40
Kalium, K 0,60
Potatismjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Vatten kranvatten Äpple m. skal Socker Plommon Rabarber tillagad u. socker Krusbär Blåbär Jordgubbar Hallon Potatismjöl
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter Frukt o bär Bröd o spannmål Frukt o bär Frukt o bär Frukt o bär Frukt o bär Frukt o bär Frukt o bär Bröd o spannmål
Mängd (g) 2804 587 484 391 381 312 289 284 245 198
Faktor för viktförändring vatten 0,79 0,75 1,00 0,75 0,75 0,94 0,94 0,94 0,94 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 0,65 0,65 0,65 0,65 0,65 0,65 0,65 0,65 0,65
Riboflavin 0,95 0,80 0,65 0,80 0,80 0,80 0,80 0,80 0,80 0,65
Vitamin B6 0,90 0,70 0,60 0,70 0,70 0,70 0,70 0,70 0,70 0,60
Folat, totalt 0,80 0,50 0,60 0,50 0,50 0,50 0,50 0,50 0,50 0,60
Vitamin B12 0,95 1,00 0,90 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,90
Vitamin C 1,00 0,40 1,00 0,40 0,40 0,40 0,40 0,40 0,40 1,00
Kalium, K 1,00 0,60 0,65 0,60 0,60 0,60 0,60 0,60 0,60 0,65