Information om beräknat livsmedel


Chokladdryck m. vatten

Livsmedelsnummer:
1846

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Kaffe, te och kakao (A0845)
B Artklassificering Vatten (B1217)
C Del av växt/djur Del av växt eller djur inte applicerbart (kemiskt ämne) (C0005)
E Fysisk form Vätska, låg viskositet, med små partiklar (drickfärdiga juicer) (E0114)
F Värmebehandling Värmebehandling okänd (F0001)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Vatten kranvatten 190
Mjölkpulver fett 1% 17
Socker 7
Kakaopulver fett 20-22% 2

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,95
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Mjölkpulver fett 1%
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Socker
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Kakaopulver fett 20-22%
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Vatten kranvatten Mjölkpulver fett 1% Socker Kakaopulver fett 20-22%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 190 17 7 2
Faktor för viktförändring vatten 0,95 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 0,65 0,65 0,65
Riboflavin 0,95 0,65 0,65 0,65
Vitamin B6 0,90 0,60 0,60 0,60
Folat, totalt 0,80 0,60 0,60 0,60
Vitamin B12 0,95 0,90 0,90 0,90
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 0,65 0,65 0,65