Information om beräknat livsmedel


Pasta makaroner spagetti kokt m. salt glutenfri

Livsmedelsnummer:
2521

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Pasta och liknande produkter (A0815)
B Artklassificering Majs grupp (B1232)
C Del av växt/djur Frö, skal borttaget (C0134)
E Fysisk form Hel, formad (E0147)
F Värmebehandling Ej värmebehandlad (rå) (F0003)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Glutenfri (P0174); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Pasta makaroner spagetti okokt glutenfri 236
Salt m. jod 0

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Pasta makaroner spagetti okokt glutenfri
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 14,40
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Pasta makaroner spagetti okokt glutenfri Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 236 0
Faktor för viktförändring vatten 14,40 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00
Tiamin 0,65 0,65
Riboflavin 0,65 0,65
Vitamin B6 0,60 0,60
Folat, totalt 0,60 0,60
Vitamin B12 0,90 0,90
Vitamin C 1,00 1,00
Kalium, K 0,65 0,65