Information om beräknat livsmedel


Vilt färs stekt tacokryddad

Livsmedelsnummer:
2930

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Rött kött (A0794)
B Artklassificering Rådjur (B3366)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Mald (E0136)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Älg färs rå 334
Rådjur kött rå 333
Vildsvin kött rå 333
Vatten kranvatten 250
Kryddblandning taco 56
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 28

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Älg färs rå
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,85
Faktor för viktförändring fett 0,98
Tiamin 0,50
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,60
Rådjur kött rå
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,75
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,50
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,60
Vildsvin kött rå
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,75
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,50
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,60
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Kryddblandning taco
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Älg färs rå Rådjur kött rå Vildsvin kött rå Vatten kranvatten Kryddblandning taco Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Kött Kött Kött Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Fett o olja
Mängd (g) 296 271 271 197 56 28
Faktor för viktförändring vatten 0,85 0,75 0,75 0,79 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 0,98 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,50 0,50 0,50 0,90 0,65 1,00
Riboflavin 0,70 0,70 0,70 0,95 0,65 1,00
Vitamin B6 0,55 0,55 0,55 0,90 0,60 1,00
Folat, totalt 0,65 0,65 0,65 0,80 0,60 1,00
Vitamin B12 0,50 0,50 0,50 0,95 0,90 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,60 0,60 0,60 1,00 0,65 1,00