Information om beräknat livsmedel


Vit fisk panerad och stekt

Livsmedelsnummer:
2943

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Fisk- och skaldjursrätt (A0804)
B Artklassificering Fisk, benig (B1365)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben eller skal (C0125)
E Fysisk form Fast (E0151)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Geografisk plats eller region inte känd (R0001)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Torsk filé panerad stekt hemlagad 275
Sej rå 110
Alaska pollock rå 110
Ägg rått 50
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 39
Pangasiusmal rå 55
Vetemjöl 26
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% 22
Salt m. jod 7

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Torsk filé panerad stekt hemlagad
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Sej rå
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,65
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,90
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,55
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,85
Alaska pollock rå
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,65
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,90
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,55
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,85
Ägg rått
Livsmedelsgrupp Ägg
Faktor för viktförändring vatten 0,83
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,85
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Pangasiusmal rå
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,65
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,90
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,55
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,85
Vetemjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5%
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Torsk filé panerad stekt hemlagad Sej rå Alaska pollock rå Ägg rått Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Pangasiusmal rå Vetemjöl Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Övrigt Fisk o skaldjur Fisk o skaldjur Ägg Fett o olja Fisk o skaldjur Bröd o spannmål Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 275 79 78 43 39 38 26 22 7
Faktor för viktförändring vatten 1,00 0,65 0,65 0,83 1,00 0,65 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 1,00 0,80 0,80 0,85 1,00 0,80 0,80 0,80 0,80
Riboflavin 1,00 0,90 0,90 0,85 1,00 0,90 0,75 0,75 0,75
Vitamin B6 1,00 0,80 0,80 0,90 1,00 0,80 0,80 0,80 0,80
Folat, totalt 1,00 0,80 0,80 0,70 1,00 0,80 0,90 0,90 0,90
Vitamin B12 1,00 0,55 0,55 0,95 1,00 0,55 0,95 0,95 0,95
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 0,85 0,85 1,00 1,00 0,85 1,00 1,00 1,00