Information om beräknat livsmedel


Skaldjurssås

Livsmedelsnummer:
2969

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Sås i maträtt (A0862)
B Artklassificering Musslor (B1223)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben eller skal (C0125)
E Fysisk form Vätska, hög viskositet, med fasta bitar (E0138)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Fiskbuljong ätf. 400
Mussla konserv. u. lag 125
Räka kokt 100
Grädde ospec. 100
Vetemjöl 22
Matfett hårt berikad ospec. 21
Citronjuice färskpressad 15
Citronjuice färskpressad 15
Salt m. jod 5
Dill färsk 5

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Fiskbuljong ätf.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Mussla konserv. u. lag
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,65
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Räka kokt
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,94
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,65
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Grädde ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vetemjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Matfett hårt berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Citronjuice färskpressad
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Citronjuice färskpressad
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Dill färsk
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Fiskbuljong ätf. Mussla konserv. u. lag Räka kokt Grädde ospec. Vetemjöl Matfett hårt berikad ospec. Citronjuice färskpressad Citronjuice färskpressad Salt m. jod Dill färsk
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter Fisk o skaldjur Fisk o skaldjur Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Fett o olja Övrigt Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Övrigt
Mängd (g) 317 125 95 86 22 21 15 12 5 5
Faktor för viktförändring vatten 0,79 1,00 0,94 0,79 1,00 1,00 1,00 0,79 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 0,75 0,75 0,90 0,65 1,00 1,00 0,90 0,65 1,00
Riboflavin 0,95 0,70 0,70 0,95 0,65 1,00 1,00 0,95 0,65 1,00
Vitamin B6 0,90 0,70 0,70 0,90 0,60 1,00 1,00 0,90 0,60 1,00
Folat, totalt 0,80 0,85 0,85 0,80 0,60 1,00 1,00 0,80 0,60 1,00
Vitamin B12 0,95 0,65 0,65 0,95 0,90 1,00 1,00 0,95 0,90 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 0,75 0,75 1,00 0,65 1,00 1,00 1,00 0,65 1,00