Information om beräknat livsmedel


Fisksoppa skaldjurssoppa u. vin

Livsmedelsnummer:
2982

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Soppa (A0865)
B Artklassificering Purjolök (B1308)
C Del av växt/djur Lök (C0290)
E Fysisk form Vätska, låg viskositet, med fasta bitar (Soppa) (E0149)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Fiskbuljong ätf. 2000
Purjolök 540
Morot 300
Fisk mager rå ospec. 450
Mussla konserv. u. lag 250
Potatis höst rå 210
Räka konserv. u. lag 200
Fisk fet rå ospec. 150
Rotselleri 50
Stjälkselleri 50
Matfett hårt berikad ospec. 28
Citronjuice färskpressad 6

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Fiskbuljong ätf.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Purjolök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Morot
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Fisk mager rå ospec.
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,50
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,65
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Mussla konserv. u. lag
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,65
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Potatis höst rå
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Räka konserv. u. lag
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,94
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,65
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Fisk fet rå ospec.
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,76
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,65
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Rotselleri
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Stjälkselleri
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Matfett hårt berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Citronjuice färskpressad
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Fiskbuljong ätf. Purjolök Morot Fisk mager rå ospec. Mussla konserv. u. lag Potatis höst rå Räka konserv. u. lag Fisk fet rå ospec. Rotselleri Stjälkselleri Matfett hårt berikad ospec. Citronjuice färskpressad
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Fisk o skaldjur Fisk o skaldjur Grönsaker o baljväxter Fisk o skaldjur Fisk o skaldjur Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Fett o olja Övrigt
Mängd (g) 1588 540 300 267 250 210 190 127 50 50 28 6
Faktor för viktförändring vatten 0,79 1,00 1,00 0,50 1,00 1,00 0,94 0,76 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 0,60 0,60 0,75 0,75 0,60 0,75 0,75 0,60 0,60 1,00 1,00
Riboflavin 0,95 0,75 0,75 0,70 0,70 0,75 0,70 0,70 0,75 0,75 1,00 1,00
Vitamin B6 0,90 0,70 0,70 0,70 0,70 0,70 0,70 0,70 0,70 0,70 1,00 1,00
Folat, totalt 0,80 0,60 0,60 0,85 0,85 0,60 0,85 0,85 0,60 0,60 1,00 1,00
Vitamin B12 0,95 1,00 1,00 0,65 0,65 1,00 0,65 0,65 1,00 1,00 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 0,55 0,55 1,00 1,00 0,55 1,00 1,00 0,55 0,55 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 0,70 0,70 0,75 0,75 0,70 0,75 0,75 0,70 0,70 1,00 1,00