Information om beräknat livsmedel


Lamm färs stekt m. salt

Vetenskapligt namn:
Ovis aries
Livsmedelsnummer:
3620

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Kötträtt (A0799)
B Artklassificering Lamm (B1669)
C Del av växt/djur Del av växt eller djur inte känt (C0001)
E Fysisk form Mald (E0136)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Okänd konserveringsmetod (J0001)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Okänd förpackning (M0001)
N Förpackningsmaterial Okänt förpackningsmaterial (N0001)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Lamm färs rå fett 20% 102
Salt m. jod 0

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Lamm färs rå fett 20%
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,72
Faktor för viktförändring fett 0,95
Tiamin 0,70
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,50
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,75
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,70
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Lamm färs rå fett 20% Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Kött Bröd o spannmål
Mängd (g) 102 0
Faktor för viktförändring vatten 0,72 1,00
Faktor för viktförändring fett 0,95 1,00
Tiamin 0,70 0,80
Riboflavin 0,80 0,75
Vitamin B6 0,50 0,80
Folat, totalt 0,85 0,90
Vitamin B12 0,75 0,95
Vitamin C 1,00 1,00
Kalium, K 0,70 1,00