Information om beräknat livsmedel


Potatissallad kylvara

Livsmedelsnummer:
3872

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Potatisrätter (A0830)
B Artklassificering Potatis (B1218)
C Del av växt/djur Knöl (C0308)
E Fysisk form Halvfast med mjuk konsistens, (mosad, bredbar) (E0119)
F Värmebehandling Delvis värmebehandlad (F0018)
G Tillagningsmetod Kalla rätter
H Industriell process Kryddor eller örter tillsatt (H0151); Saltad (H0173); Vegetabiliskt fett eller olja tillfört (H0263); Ägg tillfört (H0186)
J Konserveringsmetod Kyld (J0131)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Låda, box, ask (M0213); Plast (M0172)
N Förpackningsmaterial Aluminium (); Plast (N0036)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Livsmedelsindustri tillverkat (Z0112)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Potatis höst kokt m. salt
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Majonnäs fett 80%
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Senap svensk
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Gräslök
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt u. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Potatis höst kokt m. salt Majonnäs fett 80% Vatten kranvatten Senap svensk Lök gul Gräslök Salt u. jod
Livsmedelsgrupp Övrigt Övrigt Övrigt Övrigt Övrigt Övrigt Bröd o spannmål
Mängd (g) 60 30 9 5 5 1 0
Faktor för viktförändring vatten 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Riboflavin 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Vitamin B6 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Folat, totalt 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Vitamin B12 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00