Information om beräknat livsmedel


Gratäng broccoligratäng m. cottage cheese tomat veg.

Livsmedelsnummer:
4579

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Grönsaksrätter (A0828)
B Artklassificering Ko (B1201)
C Del av växt/djur Ostmassa (C0245)
E Fysisk form Halvfast med fasta bitar (E0134)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Färskost cottage cheese naturell fett 4% 456
Broccoli frysvara 400
Tomat körsbärstomat röd 157
Ost hårdost ospec. 71
Äggula rå 38
Salt m. jod 5

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Färskost cottage cheese naturell fett 4%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,89
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Broccoli frysvara
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Tomat körsbärstomat röd
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,77
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Ost hårdost ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,89
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Äggula rå
Livsmedelsgrupp Ägg
Faktor för viktförändring vatten 0,83
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,85
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Färskost cottage cheese naturell fett 4% Broccoli frysvara Tomat körsbärstomat röd Ost hårdost ospec. Äggula rå Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter Ägg Övrigt
Mängd (g) 456 400 157 71 38 5
Faktor för viktförändring vatten 0,89 1,00 0,77 0,89 0,83 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,75 0,90 0,90 0,75 0,85 1,00
Riboflavin 0,95 0,95 0,95 0,95 0,85 1,00
Vitamin B6 0,75 0,90 0,90 0,75 0,90 1,00
Folat, totalt 0,50 0,65 0,65 0,50 0,70 1,00
Vitamin B12 0,90 1,00 1,00 0,90 0,95 1,00
Vitamin C 1,00 0,65 0,65 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00