Information om beräknat livsmedel


Pastasås m. tonfisk curry

Livsmedelsnummer:
4736

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Fisk- och skaldjursrätt (A0804)
B Artklassificering Tomat (B1276)
C Del av växt/djur Frukt, oskalad, kärna kvar (C0140)
E Fysisk form Halvflytande med fasta bitar (E0110)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Tonfisk i vatten konserv. avrunnen 370
Tomat krossad konserv. m. lag 306
Tomat körsbärstomat röd 250
Matlagningsgrädde ospec. 167
Sockerärtor 150
Lök stekt m. flytande matfett 83
Olja ospec. 13
Salt m. jod 5
Curry pulver 3

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Tonfisk i vatten konserv. avrunnen
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,65
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Tomat krossad konserv. m. lag
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,77
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Tomat körsbärstomat röd
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Matlagningsgrädde ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Sockerärtor
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lök stekt m. flytande matfett
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Olja ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Curry pulver
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Tonfisk i vatten konserv. avrunnen Tomat krossad konserv. m. lag Tomat körsbärstomat röd Matlagningsgrädde ospec. Sockerärtor Lök stekt m. flytande matfett Olja ospec. Salt m. jod Curry pulver
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur Grönsaker o baljväxter Övrigt Ost o mjölkprodukter Övrigt Grönsaker o baljväxter Fett o olja Övrigt Bröd o spannmål
Mängd (g) 370 306 250 167 150 83 13 5 3
Faktor för viktförändring vatten 1,00 0,77 1,00 0,79 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,75 0,60 1,00 0,90 1,00 0,60 1,00 1,00 0,65
Riboflavin 0,70 0,75 1,00 0,95 1,00 0,75 1,00 1,00 0,65
Vitamin B6 0,70 0,70 1,00 0,90 1,00 0,70 1,00 1,00 0,60
Folat, totalt 0,85 0,60 1,00 0,80 1,00 0,60 1,00 1,00 0,60
Vitamin B12 0,65 1,00 1,00 0,95 1,00 1,00 1,00 1,00 0,90
Vitamin C 1,00 0,55 1,00 1,00 1,00 0,55 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,75 0,70 1,00 1,00 1,00 0,70 1,00 1,00 0,65