Information om beräknat livsmedel


Kålpudding

Livsmedelsnummer:
512

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Grönsaksrätter (A0828)
B Artklassificering Vitkål (B2071)
C Del av växt/djur Huvudväxt (C0151)
E Fysisk form Delad i bitar 0,3-1,5 cm (hackad) (E0115)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Vitkål kokt m. salt 386
Mjölk naturell berikad ospec. 191
Ris långkornigt kokt m. salt 140
Gris färs rå fett 20% 121
Nöt färs rå ospec. 119
Ägg rått 43
Ljus sirap 40
Sojasås 17
Persilja blad 11
Salt m. jod 7

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Vitkål kokt m. salt
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Mjölk naturell berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,95
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ris långkornigt kokt m. salt
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Gris färs rå fett 20%
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 0,98
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,95
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,80
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Nöt färs rå ospec.
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 0,99
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,95
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,80
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Ägg rått
Livsmedelsgrupp Ägg
Faktor för viktförändring vatten 0,83
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,85
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ljus sirap
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Sojasås
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,95
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Persilja blad
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Vitkål kokt m. salt Mjölk naturell berikad ospec. Ris långkornigt kokt m. salt Gris färs rå fett 20% Nöt färs rå ospec. Ägg rått Ljus sirap Sojasås Persilja blad Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter Övrigt Kött Kött Ägg Övrigt Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål
Mängd (g) 386 191 140 121 119 43 40 17 11 7
Faktor för viktförändring vatten 0,70 0,95 1,00 0,70 0,70 0,83 1,00 0,95 0,70 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 0,98 0,99 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 0,75 1,00 0,80 0,80 0,85 1,00 0,75 0,90 0,60
Riboflavin 0,95 0,95 1,00 0,85 0,85 0,85 1,00 0,95 0,95 0,95
Vitamin B6 0,90 0,75 1,00 0,95 0,95 0,90 1,00 0,75 0,90 0,55
Folat, totalt 0,65 0,50 1,00 0,85 0,85 0,70 1,00 0,50 0,65 0,60
Vitamin B12 1,00 0,90 1,00 0,80 0,80 0,95 1,00 0,90 1,00 1,00
Vitamin C 0,65 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,65 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 0,75 0,75 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00