Information om beräknat livsmedel


Soja- och veteprotein färs stekt

Vetenskapligt namn:
Glycine max (L.) Merr.
Livsmedelsnummer:
6292

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Vegetariska produkter (A0800)
B Artklassificering Sojaböna (B1452)
C Del av växt/djur Protein extrakt, konstrat eller isolat (C0236)
E Fysisk form Delad eller mald (E0122)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Grönsak tillförd (H0212); Jäst tillfört (H0753); Kryddor eller örter tillsatt (H0151); Salt tillfört (H0367); Vatten tillfört (H0148); Vegetabiliskt fett eller olja tillfört (H0263); Vete tillfört (H0319)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Geografisk plats eller region inte känd (R0001)
Z Utmärkande drag Livsmedelsindustri tillverkat (Z0112)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Soja- och veteprotein färs frysvara 69

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Soja- och veteprotein färs frysvara
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 0,47
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Soja- och veteprotein färs frysvara
Livsmedelsgrupp Övrigt
Mängd (g) 69
Faktor för viktförändring vatten 0,47
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00